Ne-au lansat tinerii !


Ne-au lansat tinerii !

Un editorial de Nicu N. Tomoniu www.tomoniu.ro

Asta e! Chiar uitasem de vitalitatea tinerimii ! Până să găsim noi sponsori, până să cerşească fundaţia bani pentru revistă la finanţatorii de fonduri europene – cu macaz spre portocalii – până să punem noi căruţa pe roate cu promovarea revistei Sămănătorul, tineretul a şi urnit-o! Au
primit revista pe e-mail, au dat-o la imprimantă şi-au lansat-o prin judeţul Gorj.

Uite că tineretul se mişcă, nu mai are nici răbdare şi nici incredere că cei de sus vor da bani suficienţi pentru şcoli şi spitale deci nici atât pentru ONG-uri. Dar hai să vă spun povestea întreagă pentru că e ceva minunat! E veşnica poveste a zilelor noastre: ajută-te singur.

Invitat ca reprezentat al Fundaţiei Tismana la Grupul Şcolar Industrial Tismana, unde a avut loc inaugurarea Centrului de Resurse pentru Activităţi Extracuriculare de Promovare a Cetăţeniei Active, am avut ocazia să descopăr că dincolo de problemele create de clasa noastră politică, România tăcută, profundă şi tainică a lui Artur Silvestri există, e lângă noi şi creşte rapid, ca iarba de luna mai care n-are treabă de iarnă, cât ar vrea ea să mai lâncezească.

Te iei cu lucrul şi nu bagi de seamă că această Românie tainică se mişcă, trăieşte şi pulsează de viaţă. Şi asta, până nu te amesteci printre tinerime. Erau acolo, tinerii de la Asociaţia Regională pentru Dezvoltare Rurală şi de la Fundaţia Parteneri pentru Dezvoltare Locală, cadrele didactice de la Grupul Şcolar Industrial Tismana, reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, primarul oraşului Tismana, reprezentanţi ai Comitetului de Părinţi şi ai Consiliului Elevilor al G.S.I. Tismana, Ansamblul de Datini şi Obiceiuri Tisa, instructori ai Şcolii Populare de Artă.

Am luat cuvântul după ce tinerii şi-au prezentat proiectul „Educaţie Extracurriculară pentru Cetăţenie Activă “ şi au citit referatul „Impactul proiectului în şcoală şi comunitate”. Deşi ei veniseră acolo pentru demararea Serviciului European de Voluntariat din oraşul Tismana, leam spus despre necazurile noastre, că am dori tipărirea revistei pe un proiect, că am lansat-o online şi … cam atât. E puţin dar e foarte important pentru că ţinta lansării unei reviste literare este aceiaşi cu ţinta lor: educaţia nu se face numai la şcoală ci, în subsidiar, şi prin aceste proiecte care fac obiectul întrunirii noastre.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s